The return of Déjà Woo

Hoe ging die track ook alweer? ‘Wednesday night, what a headache, but I went, to the club. Thursday night, to the club.’ Dus op naar de Jimmy op donderdagavond 9 december voor de 2e editie van Déjà Woo…

Even een sprongetje back in time… Op 14 oktober was de eerste editie van Déjà Woo in de Jimmy Woo. Het werd toen een nacht met friends & family, hip-hop, R&B en een heeulle relaxte sfeer. Zo zien wij zwervers het al te graag. Part two van Déjà Woo: we were fakking excited! Hoppa-tv’s naar de Jimmy, 90′s swag uit de kast en let’s go!

‘Wees maar trots op jullie zelf’ zei een man met lange manen en een Nikon fotocamera rond de klok van 1. Tjoller Jules bracht de boodschap van de beste man op mij over dat ‘het zwart ziet van de mensen’ voor de deur van de Jimmy. Te gek natuurlijk dat zoveel mensen graag met ons mee willen party-en. 1 vibe, 1 woord: hartverwarmend, die support. Jules zei dit vol ongeloof, alsof hij water zag branden. Ik zag zelf ook iets fels op lichten, maar dat was waarschijnlijk een weerkaatsing van het spot/flitslicht op de zonnebril van onze superstar dj ‘Jean Pierre’ Gaultier. ‘Hell yeah, I wear my sunglasses at night!’.

De zee van mensen die aan het begin van de nacht ontstond, was uiteindelijk de Jimmy Woo binnengestroomd, dat het de stemming door de drukte niet onaangenaam werd, bleek wel uit het feit dat een feestganger werd gejonast schuine streep ging crowd surfen (check). Een goed teken dat mensen er alles aan deden om sfeer te maken.

En als kers op de verjaardagstaart van Danielle P. en Roxanne R. werd Déjà Woo ook nog eens opgeluisterd met de aanwezigheid van MC Pryme, ook wel bekend als frontman van King Bee die een live uitvoering deed van hun wereldwijde hit de hiphopklassieker ‘Back by dope demand’. Iets ouder, maar nog altijd met dezelfde drive alsof hij in 1990 voor het eerst die lyrics de wereld in stuurde. Een dope performance was het zeker!

Anyways, wij kunnen in ieder geval terugkijken op een geslaagde editie van Déjà Woo. Mademoiselle Danielle P. en haar vriendinnetjes (super oufits!), Amsterdam Dance Society, DJ Abstract, MC Fit en MC Gretz, een dikke ‘thumbs up’ is heel erg zeker op zijn plaats. Maar vooral jullie partypeople wil ik namens de Tjollers erg bedanken voor het mede mogelijk maken van een topavond!

See y’all next year, ‘cause we will be back by dope demand…

Hier staan alle foto’s!

Leave a Reply